Budynek dydaktyczny ( linia szkoleniowo – produkcyjna )
Informacje:
Zmiana sposobu użytkowania części budynku dydaktyczno – laboratoryjnego na budynek dydaktyczny.
Powierzchnia użytkowa: 252 m2
Powierzchnia zabudowy: 303 m2
Kubatura: 997 m3
Kondygnacje: 1
Technologia wykonania:
Technologia prefabrykowana słupowo ryglowa wypełniona pustkami gazobetonowymi ocieplonymi wewnątrz styropianem. Stropodach konstrukcji żelbetowej, kryty papą asfaltową na ociepleniu z wełny mineralnej.
Opis:
Przedmiotem opracowania jest projekt zmiany sposobu
użytkowania części budynku dydaktyczno –laboratoryjnego na budynek dydaktyczny ( linia szkoleniowo –produkcyjna do przetwórstwa owoców i warzyw).
W pomieszczeniach do zmiany sposobu użytkowania zaprojektowano linię szkoleniową technologiczną pozwalającą na przerabianie owoców i warzyw świeżych oraz mrożonych celem otrzymania gotowych produktów owocowo –warzywnych tj. dżemy, marmolady, powidła, przeciery, konfitury oraz suszone produkty owocowo –warzywne.